onsdag 20 april 2011

Macaron look-a-likes

Två sorters kakor blev dagens skörd. Båda är något lika macarons till utseendet men är betydligt lättare att baka. Den första har en kola- och jordnötskräm gjord på kondenserad mjölk, som fyllning. Den är minst sagt ljuvlig den där krämen. Kräver dock fyra timmars kokning (ett litet minus). Den andra kakan har en svartvinbärskräm som fyllning och lite härlig glasyr on the top. Pettson kallar dessa för lekis-kakor tack vare dess något barnsliga yttre. Jag tycker att de ser kungliga ut med sitt guldströssel.

Dessa ser nästan lite tråkiga ut...















...i jämförelse med de här färgbomberna!















Men de har en fantastiskt god fyllning vill jag lova.















Kungligt snygga.

5 kommentarer:

Mia sa...

J brukar kalla snedskurna sirapskakor för lekiskakor...men de här ser ju sjukt mycket mer lekisaktiga ut!
Vad är det för deg? Vanlig mördeg(smördeg? är det samma eller olika sak..eller säger folk bara fel??)
Ha en riiiktigt god och glad påsk!

Lilly sa...

Haha. Kul med lekiskakor!
Mördeg och smördeg är inte samma sak... Till jordnötskakorna var det mördeg utan ägg. Till lekiskakorna var det en deg som man gjorde genom att koka upp sirap, socker och smör (typ som när man gör pepparkakor) och sen i med mjöl och hjorthornssalt. Konstiga kakor! De blev ungefär som Mariekex i både smak och konsistens... Men funkar bra med fyllning och topping! :) GLAD PÅSK till dig med du kära bloggläsare!

Anonym sa...

Vilka fantastiska skapelser du bakat,ser verkligen goda ut!
Ett litet hembageri som bisyssla är kanske inte dumt.Folk beställer och du bakar mot betalning.....

Carolina sa...

mums! Är det den amerikanska versionen? Minns inte namnet men läste om dem häromdagen :) de ser iaf supersmarriga ut!

Lilly sa...

Nej det tror jag inte... Hittade det ena receptet i DN och det andra i Dagen. Lekiskakorna ska egentligen vara äggformade och fästas på pinnar så att de blir som klubbor, käckt! De andra hette Snickers shortbread eller nåt.... :)