måndag 24 oktober 2011

Det där med alla babysaker man bara MÅSTE ha

Det är många butiker och företag som vill tjäna pengar på oss förstagångsföräldrar. De spelar på ens enorma omsorg för det där ofödda lilla knytet i magen. "Självklart måste du ha en rejäl vagn av senaste modell med alla extra tillbehör, en vagga, en spjälsäng, en resesäng, en Moseskorg, en gungande säng du fäster i taket, en bärsele, två badbaljor, en badtermometer, en babywatch, femton filtar, en basgarderob med tio bodys i alla storlekar fram till barnet fyller två år..." Listan fortsätter för evigt. "För HUR ska du annars kunna ta hand om ditt barn på bästa sätt? Observera att allt måste vara nytt. Begagnade saker är äckligt och kan skada barnet." Ja. Undrar hur det gick till förr i tiden. Hur klarade sig folk utan alla dessa grejer? Jag kan bara inte fatta det!

Min gamla klänning. Oduglig eller bara alldeles alldeles underbar?

5 kommentarer:

Mamma o pappa sa...

Den klänningen duger gott om det nu skulle bli en liten tjej. Hemstickad av Anita Bergehamn.

Carolina sa...

Otroligt söt! Hmm känner igen den väldigt väl, undra om Anita stickade en sådan till mig med eller om det är din jag minns.. ? :) Bra att du kan stå emot alla "måsten" , anar att det kan vara svårt. KRAM!

Mamma sa...

Det börjar väl bli modernt igen med "riktiga" babykläder.....krås på skjortan,spetsstrumpor,ankstjärts-byxor,påspyjamas m.m.

Om inte kan du ju införa det, eftersom du har så många fina sådana.

Förr var det otänkbart, att klä en baby som en miniatyrvuxen!

Lilly sa...

Vi är mycket tacksamma över allt gammalt vi kan få/låna! Ofta är de sakerna betydligt finare...

Kajsa sa...

Håller med dej totalt! Det enda jag verkligen ville ha nytt var babyskyddet då det är något som känns viktigt att det är rätt, det vet man ju inte om man köper begagnat.

Nu har vi mest köpt nytt i övrigt också, mest för att vi inte har några bekanta som haft barn och som vi kan ärva av. Men vissa grejer är hemstickade, vissa grejer är köpa på loppis och lite grejer får vi låna av vänner.

Allt behöver inte vara sprojlans nytt, det enda en bebis egentligen behöver är kärlek :)