torsdag 24 februari 2011

Vad gör DU med dina sopor?

Själv återvinner jag allt. Något ALLA borde prova!

Jag har alltid varit en liten miljönisse. När jag var åtta tjatade jag varje dag på pappa om att köpa en kompost (hur går det med det förresten?) och jag mår dåligt när jag ser skräp som ligger slängt längs vägarna eller felsorterade aluminiumburkar på återvinningsstationen.

I höstas gjorde jag mitt ex-jobb. Gissa temat? Sopor! Om jag inte brann för återvinning innan, gör jag sannerligen det nu. Jag pratade med sopgubbar som berättade att folk slänger elektronikprylar och metall bland hushållssoporna, bah! Men fick även veta att om du lämnar in din brödrost på rätt ställe, återvinns varenda liten mekanism och minsta lilla skruv på den. Så blir den till nya brödrostar så småningom!

Sopexperiment: Om du inte brukar återvinna plast, gör då följande. Lägg alla plastförpackningar och påsar du förbrukar under en vecka i en särskild påse. Jag lovar att du får en chock när du inser hur mycket plast du gör åt!

Visste du att en plastpåse bara används i tolv minuter i genomsnitt? TOLV!!!!!! Skandal.

3 kommentarer:

Rolle sa...

OK Sopsorterar allt, kartonger,tidningar,plast,burkar och hushållssopor.Elektronikprylar o dyl åker iväg till Stomsjös återvinningsstation utanför Värnamo. Kompost saknas dock fortfarande.

Carolina sa...

Vi är på din sida Magdis!

Anonym sa...

Alla bör självklart sopsortera!
Man sparar massor av soptömningar
på det.
Ja plasten används i ofattbar utsträckning.....oj,vad mycket det
blir bara på ett par dagar.
Så återvinn,återvinn återvinn!!!!!