torsdag 18 april 2013

Att vara konsekvent

Vi har bestämt att lillen inte får leka med våra teknikprylar, såsom mobiler, fjärrkontroller, sladdar med mera.  Han har så många fina leksaker han kan använda istället och dessutom vill vi inte utsätta honom för fara (ström från sladdar och sånt) eller för mycket strålning. Att bita på en bankdosa känns liksom inte som en helt okej grej.

Tyvärr är det naturligtvis tekniksakerna han gillar allra bäst. Och ibland när han är väldigt ledsen, händer det att han får kolla på Babblarna på Youtube via mobilen eller datorn. Hur sjutton ska vi kunna vara konsekventa? Det känns som en omöjlighet att få honom att förstå att mobilen är okej att leka med ena stunden, medan den är "ajaj" i nästa. Och varför ska den vara det? Får han leka med den, så får han väl, eller? Knepigt det där alltså... Och svårare lär det bli. Om några år kommer den här diskussionen nämligen att handla om helt andra saker än fjärrkontroller och sladdar är jag rädd.

1 kommentar:

Carolina sa...

Ja hjälp... och hur kan det vara så att de där små babblande gubbarna är bättre tröst än mammas axel eller pappas kittlande eller nalle?! Säg till oss när ni kommit fram till en lösning, snälla!