söndag 16 november 2014

Världens bästa pepparkaksdeg

I brist på annat matnyttigt i den här bloggen tänkte jag härmed publicera det allra bästa receptet på pepparkaksdeg. Den här degen får alldeles perfekt konsistens, det är inte svårt att få upp kakorna på plåten och de smakar alldeles ljuvligt. Receptet har jag fått av mammi. Håll till godo!

Lättkavlade pepparkakor

1 1/2 dl sirap
3 dl socker
200 g smör
1 1/2 dl grädde

Detta värms i en gryta under omrörning tills allt har smält.

Tillsätt 2 1/2 msk pepparkakskryddor.

Rör ihop 11 dl vetemjöl och 1 msk bikarbonat och tillsätt till degen.

Kavla och baka ut! 200 grader i 4-6 minuter beroende på kakornas storlek.

PS. Spara gärna lite av mjölet och tillsätt vid behov när degen kavlas ut. DS.

Inga kommentarer: