onsdag 29 juni 2011

Är DU en utepolis?

Det finns något som kallas för utomhuspoliser, eller utepoliser om man så vill. En utepolis är en person som till varje pris ska vara utomhus så fort solen släpper fram den minsta lilla strålen av sitt eftertraktade ljus. Det spelar ingen roll om det blåser, är på gränsen till iskyla eller om det kryllar av mygg.

Och det måste ju få vara okej. Det värsta är att en utepolis inte nöjer sig med detta. Åh nej. En utepolis påpekar hela tiden för andra att man måste gå ut och tvingar en mer eller mindre att följa med oavsett om man vill det eller inte. Därav namnet. Tänk på språkpolis och du fattar grejen. Istället för att hela tiden hacka på någon annans ordfel eller meningsbyggnad, kämpar utepoliserna för att övertyga alla om hur fantastiskt det är utomhus.

På sommaren kryllar det naturligtvis av utepoliser. Jag lovar er att i varje umgängeskrets eller gäng finns det minst en utepolis. Och de ynglar av sig och blir fler ju närmre högsommaren vi kommer.

Jag gillar att vara utomhus men jag tycker minst lika mycket om att vara inomhus, fastän solen skiner. Och visst kan jag erkänna att jag hellre satt inne i husvagnen och lekte med troll än gick till lekplatsen när jag som liten campade med mamma och pappa. Och det måste ju också få vara okej. Ogillar att utepoliserna försöker ge mig dåligt samvete för det!

Jag tror att det finns fler som mig och till er vill jag säga - stå på er! Låt ingen utepolis tvinga er att sitta i snålblåsten och dricka pissljummet kaffe om ni inte vill det! Själv gjorde jag nåt absolut förbjudet igår. Jag bakade bullar. Trots att det var sol och 25 grader varmt. Mådde inte ett dugg dåligt. Och nu har jag dessutom frysen full med godsaker att ta med ut på picknick. När jag nu känner för det!

2 kommentarer:

Carolina sa...

hahaha du är underbar!

Anonym sa...

Helt rätt!
Var och en har rätt att bestämma hur man vill ha det.
Grupptryck går att stå emot...